ACTIVITEITEN

Verlichte trekkertocht

29 december 2023

Het is weer zover! Na het succes van vorig jaar kondigen we met trots de Verlichte Trekkertocht aan, een fonkelende traditie die we ook dit jaar voortzetten op 29 december 2023. Een avondrit vol licht en prachtige versierde trekkers door het mooie Westerveld. 

Boeren fietstocht

Gehele jaar door

Wij hebben speciaal voor jullie twee geweldige fietsroutes uitgestippeld langs de mooiste verkooppunten van streekproducten in Westerveld. Op deze tocht zul je langs boerderijwinkels, fruittelers, melktappen en nog veel meer komen. Een smaakvolle ontdekkingstocht door het lokale boerenleven, waarbij je de kans krijgt om de heerlijkste streekproducten te ontdekken en direct van de boerderij te kopen.

En goed nieuws voor gezinnen: een van de routes is extra kindvriendelijk gemaakt, zodat ook de jonge ontdekkers volop kunnen genieten van deze boerenavontuur op de fiets! 

Ondernemersfair Dwingeloo 2023

11 november 2023

We waren weer aanwezig op de Ondernemersfair Westerveld, die dit jaar plaatsvond in het Dwingeloo. Als BoerenTrots bemannen we trots onze stand, en deze keer waren we te vinden op het Horeca-BoerenTrots-Plein. Een plek waar de smaak van westerveld samenkwam. 

Op ons plein daagden we bezoekers uit met de #MelksnorChallenge. Het was simpel: een melksnor kweken en deze delen op social media met de hashtags #melksnorwesterveld en #proefdepassie. Deelnemers maakten kans op fantastische prijzen van deelnemende horeca-bedrijven: Puur Diever, Villa Blauwhemel, Landhotel Diever en Aangenaam Catering. De creativiteit spatte ervan af en de sfeer was geweldig. 

Oogstdag Lhee

12 augustus 2023

Op deze dag was BoerenTrots trots aanwezig op de Oogstdag in Lhee! 🎉 Kinderen kregen de kans om niet alleen deel te nemen aan het koeienmelken, maar ook om hun ‘Melkdiploma’ te behalen – een bewijs van hun eerste stappen in de wereld van de boerenleven! het was een dag vol plezier en leerzame momenten!

Boeren BBQ

14 juli 2023

Op een zonnige dag kwam heel Agrarisch Westerveld samen voor een smakelijke Boeren BBQ, waar BoerenTrots in de schijnwerpers stond om kennis met elkaar te maken en ideeën op te doen. Een bruisend platform voor de agrarische gemeenschap van Westerveld. Tegelijkertijd konden boeren de uitdaging aangaan voor de felbegeerde titel ‘Rodeo Boer van het Jaar’. 

Verlichte trekkertocht

29 December 2022

Om wat licht in de donkere dagen te brengen aan de ouderen in Westerveld zette BoerenTrots Westerveld op dezelfde dag als de Chocomelkactie een schitterende verlichte trekker-toertocht op touw! In totaal reden zo’n 150 trekkers mee en doorkruisten ze diverse verzorgingstehuizen in Westerveld. Onderweg mocht het publiek vrijuit genieten van het spektakel. De opkomst overtrof alle verwachtingen, en het was fantastisch om te zien hoe 150 verlichte trekkers de tocht door heel Westerveld maakten. 

Chocomelk Actie 2022

29 December 2022

Op deze hartverwarmende dag besloot BoerenTrots Westerveld iets speciaals te doen. Met vrolijk versierde traptrekkers en nog vrolijkere kids gingen we op pad om bij alle verzorgingstehuizen in Westerveld gratis chocomelk (met slagroom) en heerlijke cake uit te delen. De chocomelk, verkregen van Friesland Campina en de cake van Vos Banket, bracht gezelligheid aan de ouderen in Westerveld. Het was een feestelijk bezoek, waarbij we niet alleen lekkernijen deelden, maar ook glimlachen en warme momenten creëerden.

Sfeervol Diever

10 December 2022

Op deze knusse winterdag waren wij van BoerenTrots te vinden op Sfeervol Diever. Een paar dagen eerder waren we al druk bezig met de voorbereidingen, want er moest maar liefst 200 liter heerlijke snert worden gemaakt. Echte ‘Boeren snert’, met lokale producten uit Westerveld en Nederland. Je kon ons spoten naast de kerk, in een gezellig ingerichte tent, bij de geur van verse snert. We deelden deze lekkernij gratis uit aan onze bezoekers en gingen in gesprek met de bezoekers over onze fantastische agrarische sector

Ondernemersfair Havelte

24 September 2022

Elk jaar wordt de ondernemersfair gehost in Westerveld, en dit keer strijkt het neer in Havelte. Voor de allereerste keer zijn wij, BoerenTrots, van de partij! Op de fair hebben we ons als Agrarisch Westerveld gepresenteerd. We zijn de praatjes aangegaan met de bezoekers, hebben de streekproducten uit Westerveld flink in het zonnetje gezet, en voor de kids hadden we iets speciaals: een BoerenTrots kleurplaat en een melkdiploma van onze ranja koe. En als kers op de taart, ging je niet met lege handen naar huis. Nee joh, je kreeg een tas bomvol agrarische producten uit Westerveld. 

BoerenTrots Westerveld in InWesterveld

Augustus 2022

Onze allereerste activiteit! We stellen ons als BoerenTrots Westerveld en Agrarisch Westerveld voor het in vakblad InWesterveld. Hierin vertellen we o.a. wie ze zijn, welke agrarische streekproducten er worden verkocht in westerveld en welke agrarische evenementen je aankomend jaar kunt verwachten.